Aktuální příspěvky

Na poklidné hladině

Na poklidné hladině uspávání veřejného mínění neobjektivními médii se zrcadlí v mysli pasivní veřejnosti ty nejnehoráznější blamáže. Je to tak zajisté i dobře, neboť mysl veřejnosti je nutné udržovat v poklidu a v mírném pracovitém a nákupním rozčilení. Podobně jako u jatečních kusů při zavádění na jatka.

Na rozdíl od nebohých zvířat, která průmyslově porážíme, abychom zvyšovali ekonomický růst, u tvrdě spících lidí neexistují žádné příliš zlé předtuchy.  Jsou optimističtí a mají dobrou chuť k jídlu. O dobré jídlo jde především. Dokonce pohlavní pudy se již dnes staly upozaděnými. Lepší je se dobře najíst, napít se koly, zahulit si trávu nebo si šňupnout koksu.

Některé zprávy tvrdí, že dobytek před porážkou cítí hrůzu, která jej očekává, a některým kusům prý dokonce kanou i slzy z očí. Ověřit tyto zprávy je obtížné, neboť na jatka obyčejného občana z „hygienických důvodů“ nepustí, ani o to nemá zájem, a pokud se člověk o problematiku ochrany zvířat nezajímá, přesné informace nemá. Přece si nebude kazit dobrou chuť k jídlu.

Mnoho lidí je nespokojeno s poměry, ale mnoho z nich se bojí jakkoliv aktivně proti nim projevit. Považují to paradoxně za hrdinství. Bombardují možná výčitkami své okolí, ale nějaké činnosti se nechopí. Očekávají změnu poměrů od vládnoucí třídy, voleb, politiků, vlády a podobných institucí. Svojí myslí ani prstem nepohnou ani v relativních maličkostech.

Pasivní občané očekávají změnu od státního převratu, od mesiáše, kterého by zase ukřižovali. Detail, ve kterém se skrývá ďábel, velkodušně přehlíží. Tím hlavním detailem jsou oni sami. Stačí si vzít na hrb nějaký malý kříž a uvědoměle a vytrvale se mu věnovat, a každý snadno pozná detail i ďábla.

Až budou poměry skvělé, stanou se z občanů také skvělí svobodní lidé, kteří budou mít svobodnou vůli, a kteří budou svobodně rozhodovat a jednat. Povídali, že mu hráli. Tupý odraz hmoty, nikdy nic takového nedokáže. Dokáže to kámen, nikoliv jeho odraz, který jej vnímá.

Materialisté správně tvrdí, že u reflexně žijící lidé nevykazují žádnou inteligenci. Tuto jim poskytuje objektivní realita, třeba onen zmíněný kámen, a oni ji pouze odráží, ovšem podle své povahy různě deformovaně. Proto se nemohou shodnout na žádném názoru, neboť každá povaha reflektuje objekt z jiného úhlu.

Nikdo tomu nemusí věřit, a každý může svým příkladem dokázat, že výše uvedená a podobná materialistická tvrzení jsou mylná. Většina lidí to ovšem nedokáže a pouze ona tvrzení přesně potvrdí.

Výše uvedený úkaz je každodenní noční můrou tréninku, který se snaží o uvědomělý způsob cvičebního projevu a posléze jednání i života vůbec. Uvědomělá životospráva je něco, co dnešní populace zcela postrádá. Snižovalo by to růst pustošivé ekonomiky.

Jmenovat chronicky si stěžující příznivce tréninku by vydalo na pěkně dlouhý seznam. Byla by z toho zlá krev. Většina z nich bedlivě dbá, aby pro druhé vůbec nic nedělala. Činností je hodně. Informování o sledování stavu zacházení se zvířaty je jedním z příkladů. Zájemcům o jiné vhodné činnosti, můžeme zaslat nějaké další návrhy, ale nejlépe by bylo, kdyby každý přišel na nějaký nápad sám.

Když si v tom udělá člověk pořádek, na takovou činnost možná stačí pouze několik minut denně. Pak může druhým podávat přesné a ověřené informace – ovšem vzato z vyššího hlediska, dezinformace, neboť ačkoliv pod poklidnou hladinou veřejného mínění zuří nepřátelské živly, na samém dně je božský klid a mír.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *