Aktuální příspěvky

Připraveným přeje štěstí

Připraveným přeje štěstí, avšak pro přílišnou přípravu se akce mnohdy nekoná a štěstí se nedostavuje. Špatně umístěné ohnisko snahy (kime), vyznívá nežádoucím způsobem.

Součástí naší metodiky tréninku je umění podvádět sám sebe, a nikoliv druhé. Druzí, kterým se však pochopení této poučky nijak nedostává, ji díky své omezené morálce, povaze a inteligenci, chápou jako obvyklou míru překonávající podvádění, kterému nemohou za žádnou cenu přijít na kloub. Odpadají tím od správné linie tréninku. Bohužel i bohudíky. Pro takové nauka války rozhodně není. Tací naplňují její velkochovy a jatka.

Správné dávkování vhodné přípravy vyžaduje zastírání svých úmyslů nejen před nechápajícím, nepřejícím a záštiplným okolím, ale hlavně před sebou samým. Nic není tak nejasné všem těm vyznavačům, příznivcům, zoufalcům, hrdinům a vítězům, kteří oscilují jako odpad kolem umění války, jako je psychologie či taktika a strategie války.

Marná jsou naznačení nebo i ucelené výklady klasiků války, které zanechávají svým nehodným následníkům. Je zbytečné uvádět nebo naznačovat, jak si mají počínat, aby se věci ubíraly správným směrem osudu a nedocházelo k nepříznivým i tragickým událostem.

Motivy i dispozice následníků jsou vždy nižší a nedostatečné, než u jejich předchůdců, které ve skutečnosti vůbec nijak nenásledují, natož aby je překonávali. Kopie není nikdy originálem, ačkoliv může být i vyšší kvality. Ačkoliv je originál poškozený a trpí mnoha nedostatky, pořád je mnohem a mnohem cennějším nežli skvělá kopie.

Překonat uvedený hendikep, který je podstatou úpadku, je téměř nemožné. Vyžaduje to náležitou přípravu, ale té se všechny slepě následující ovce a vzpírající se oslové vyhýbají jako čert kříži. A vyhýbají se tak pečlivě, že si toho nejsou vůbec vědomi. Jsou zcela řízeni vychytralým podvědomím, které není v jejich moci, a které si s nimi činí, co mu libo. Každá zmínka, natož sebemenší pokus, se vzepřít té tyranii budí nepříčetný děs a hrůzu. Velkým hrdinům se klepou kolena, vítězové se rozpouštějí do bláta z potu, slin, slz a krve.

Bože chraň nás dostat se do nebe idiotů (tj. soukromníků). Lépe je žít v pekle. I čert je sympatičtějším, nežli osel, na kterém rajtuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *