Aktuální příspěvky

Zákaz neutrality

Zachovávat neutralitu je v občanské společnosti zakázané a zcela nemožné. Kdo bude neutrální (nevinný), bude zničen jako první. Kdo nejde s námi, jde proti nám, i kdyby stál na místě, nebo kráčel pomaleji. Zvláště dnes se stává velice nepřípustným nechtít válku. Když jde o všechno, nebo o peníze, což je jedno a to samé, nelze zůstat stranou!

Máte nenávidět nepřítele, ačkoliv to ústava naší západní kultury nedovoluje, nebo máte aspoň nenávidět ty, kteří nenávidí nepřítele, nebo kteří jsou lhostejní. Nenávist je podstatou války, a válka podstatou míru. Máme obrovské potíže vnímat tyto dva extrémy jako jeden a ten samý, a tuto svoji duševní nedostatečnost si odmítáme zásadně připustit. Naopak ji ze všech sil pudu a rozumu chráníme.

Příkladem uvedených tvrzení o trestuhodnosti nevinnosti, nám budiž samotný Ježíš Nazaretský, od jeho narození se odvozuje náš letopočet. Léty Páně, naším letopočtem se hlásíme k židokřesťanské tradici Starého a Nového zákona čili Bibli, která tvoří ideologickou ústavu (testament, závěť) naší západní civilizace, respektive civilizace globální, neboť k používání našeho letopočtu jsme již dávno donutili všechny národy světa.

Ježíš byl nevinný beránek boží, kterého jsme na Velikonoce zavraždili, aby nám nepřipomínal naši mravní a bytostnou bídu, a také abychom mohli rozjet jeden z největších byznysů naší kultury, civilizace či ekonomiky. (Vždy, když uvažujete nebo mluvíte o naší kultuře, hodnotách, lidech, náboženství, politice, civilizaci atd., vězte, že ve skutečnosti mluvíte a uvažujete pouze a pouze jenom o ekonomice, čili o penězích.)

Letopočet se stal pro obyvatele naší planety Země denně používanou manipulací mysli, kletbou a zaklínadlem. Musí se mu podřizovat nejen lidé, ale i zvířata a rostliny, neboť i jejich trpký život v našem slzavém údolí je spojen s naší časomírou a ekonomikou. (Dokážete si představit ekonomiku bez časomíry?)

Dnes, tj. před nějakými 2022 lety, jsme spolu s Ježíšem ztratili svoji nevinnost (neutralitu), a zdá se, že se vše rychle blíží k jeho druhému příchodu, tj. k Druhému příchodu Páně a k Poslednímu soudu, kterým bezesporu jest jaderná apokalypsa, a také následná potopa světa, která má Zemi umýt a očistit od nejškodlivějšího plevele planety.

Povšimněte si, prosím, jak v mysli mnohých lidí, je zabudována podvědomá představa, že svět povstal před 2022, a jak dlouho jim trvá, než si uvědomí tento nesmysl, když je na to upozorníte. (Nyní jste to právě mohli zjistit u sebe. Všimli jste si té svojí pauzy duševního opoždění? Možná v sobě skrývá věky.)

Co má vznik, má pochopitelně i zánik. Plynulý přechod od vzniku k zániku nazýváme trváním, při kterém snadno zapomínáme na ony dva krajní stavy, kterými je trvání vymezeno, a mylně považujeme trvání unášené časem za věčné.

Pouze opravdu razantní životní zkušenosti nás dokáží ze snu o věčnosti trvání naší dočasné existence vyrazit. A můžeme možná dokonce i tvrdit, že právě proto musí přijít Poslední soud, aby nastal Druhý příchod Páně, po kterém nastane království nebeské na Zemi. Nebo teprve to pravé peklo?

Být skutečně neutrální či nevinný je velmi obtížné. Brání tomu skutky vznikající silou představy. Přesto si většina lidí zakládá na své objektivnosti. Svůj subjektivní pohled na objektivní realitu pokládají za neutrální (tzv. objektivní), a hloupě se domnívají, že u jiných osob (subjektů) je shodný nebo podobný. Objektivní realita není v žádném případě nijak neutrální, natož její povahově zabarvený odraz, který nazýváme lidským vědomím, myslí či člověkem. Klam vlastního úhlu pohledu (tzv. pravdy) je vlastní všem civilizovaným (gramotným) lidem, tj. lidem duševně zpožděným, kteří musí při svém vnímání, myšlení a jednání konfrontovat s dvěma odlišnými duševními realitami.

Snad jen barbaři, primitivové a zvířata si s nějakou pravdou vůbec nelámou hlavu, a proto prosazují pouze své zájmy. Proti civilizovaným lidem mají nespornou výhodu v tom, že oproti nim mají k dispozici mnohem více živočišné síly, která je u civilizovaných lidí právě jejich civilizací umořena.

Jak dobře známe ze zemědělství, tak zkulturnění rostlin a domestikace zvířat sice umožňují jejich kvantitativní zmnožení, ale jejich kvalita tím klesá. O kvalitě potravin rostlinného či živočišného původu se může přesvědčit každý sám při nákupu v supermarketu. Potraviny se rychle stávají veskrze umělými, a jejich rostlinné a živočišné složky se stávají pouze přísadami (mnohdy jen ve formě názvů).

Bylina, kterou ze svého objektivního hlediska (hospodářského) nazýváme plevelem, je mnohem životaschopnější než kulturní rostlina. Zvíře, které ze svého hospodářského hlediska (objektivního) nazýváme divokým, je mnohem životaschopnější a inteligentnější, než hospodářský dobytek. Týká se to ovšem i domestikovaných, zdomácnělých, gramotných, kulturních a civilizovaných lidí, které nazýváme občany, a které masově chováme ve velkochovech nazývaných svobodnými a demokratickými.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *