Sdružení víry a naděje

Demokratická a mírumilovná země

V oficiálních médiích je zvučně uváděno, že prý byla napadena jedna demokratická a mírumilovná země. Co to znamená být demokratickou a mírumilovnou zemí, o tom se můžeme nejlépe přesvědčit vlastním příkladu naší krásné země. Abychom byli demokratičtí a mírumilovní, musíme štvát do války, a být extrémně agresivními a totalitními.

Někomu by se takové vyjádření mohlo jevit jako kontroverzní, ale to by byl velký omyl. Na onom vyjádření není vůbec nic kontroverzního. Kontroverzní je pouze naše mysl.

Naše konvenční mysl, aniž si je toho jakkoliv vědoma ona sama nebo její nositel, rychle skáče z jedné extrémní polohy do jiné. Kurzor této mysli, terminál, který kmitá mezi různými polohami či extrémy, při umístění do jedné polohy, okamžitě zapomíná na polohy jiné. Lidem závažně postiženým touto duševní chorobou není na tom nic divného.

Je to první syndrom choroby, že skrývá svoji přítomnost před svým hostitelem. Umožňuje to její klidnou invazi a zabudování do jeho organizmu, a její následné epidemické šíření.

Každá choroba chrání sebe sama, a do určité míry i svého hostitele (pacienta), dokud jej úplně neumoří nebo si nenajde hostitele lepšího. Činíme tak vlastně sami v mnoha ohledech našeho občanského života, aniž bychom o tom měli páru.

Jako amatéři a diletanti, se naše Sdružení víry a naděje marně snaží celá desetiletí s touto úpornou chorobou bojovat.

Na obrázku vidíme jeden z hlavních příznaků choroby, o který popisujeme v tomto článku. Jedná se o tzv. mentální sval, který v tomto příkladu vzniká a funguje při interakcích ruky a mysli (vůle), aniž by subjektu, který je chorobou postižen, bylo něco na jeho jednání nepřípadného.

Zdravotní pojišťovny, ministerstva, sponzoři, příznivci, občané a jiné zdroje finančních prostředků odmítají na řešení námi nastíněného problému jakkoliv přispívat. Jsou totiž všichni závažně nemocní. Zaručeně k nim patříte i vy. Nemoc již dávno ovládla celou společnost, její organizaci i organizmus každého člověka.

Přesto naše Sdružení víry a naděje svůj boj za lepší příští nevzdává. Nic nám nevadí hanobení, napadání, nadávání a obviňování z nevíry, beznaděje, pesimizmu, negativizmu a jiných špatných a zavrženíhodných vlastností.

Naše Sdružení víry a naděje se pravidelně schází. Na svých schůzkách řešíme globální i lokální problémy lidstva. Nejen to. Snažíme se působit i konkrétně. Například podporujeme drobné a střední podnikání v nevýrobní sféře, a také kážeme slovo boží.

Pokud jste místní, můžete se k nám připojit. Pokud jste přespolní, vytvářejte, prosím, své vlastní lokální skupiny Sdružení víry a naděje. Jde nám přece o to, aby naše země byla demokratická a mírumilovná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *