Aktuální příspěvky

Depravace

Odborná definice depravace uvádí, že jde o zhoršení kvality osobnosti, nejčastěji v jejích morálních aspektech. Jednou z etiologií této osobnostní poruchy je abuzus či závislost na alkoholu či jiných drogách.

Uzavřenost závislostního systému vrací osobnost do egocentrického nazírání světa s pocitem oprávněnosti svých požadavků o přednostní uspokojování svých potřeb před potřebami druhých. Dochází k celkové emoční oploštělosti, která se ve vztahu k druhým projevuje nezájmem o ně a nedostatkem sociálního taktu až surovostí.

Depravovaný jedinec často druhými manipuluje, zneužívá je a parazituje na nich, sebe zanedbává hlavně ve smyslu rozvoje duchovních či duševních kvalit. Postupně ztrácí pocit kontroly nad kvalitou svého života. Přestává být spolehlivý a neplní své sliby a závazky a to po konfliktní fázi způsobuje nakonec osamocení, případně degradující výměnu svých přátel a známých. Ve vztahu k lidem roste negativismus, hostilita, vztahovačnost až paranoidita a touha po pomstě domnělých křivd. (https://www.drogy-info.cz/publikace/glosar/?g=60#center_column)

Svým způsobem se víceméně systematicky po dlouhé období depravovala celá západní společnost, de facto celé lidstvo i celé stvoření. Prostě řečeno jde o projev gravitace, které tvorové neuvědoměle podléhají. Většina civilizovaných lidí nemá o gravitaci ani potuchy, nevnímá ji, ačkoliv případně někteří lidé teoreticky znají i nějaký její zákon a vzorec jejího výpočtu.

Například Newtonův gravitační zákon je nejstarší západní vědeckou teorií, která popisuje gravitační působení mezi tělesy. Podle ní lze každá dvě tělesa považovat za hmotné objekty, které na sebe působí gravitační silou. Každý si to může vyzkoušet při působení dvou částí svého těla na sebe.

O Newtonově zákonu se učí všichni školáci školou povinní, ale žádný z nich se žádným Newtonem nestane. Přesto pedagogové a ministerstvo školství neumdlévají a stále více na školáky tlačí, aby z nich nebyli žádní Newtonové. Newtonův zákon a fyzika, jako ostatně všechny vědy, nebo v naší židokřesťanské kultuře i nauka Ježíšova, byly chytře použity k depravaci lidské společnosti a ekonomickému růstu.

Naše západní věda a civilizace slouží téměř výlučně pouze k depravaci lidské bytosti a k odpoutávání lidského vědomí od hmoty do virtuální reality, která problém gravitace a depravace nijak neřeší.

Depravaci velmi dobře popsal skotský spisovatel Robert Louis Stevenson ve své hororové novele z roku 1886 Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda (anglicky Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde).

U většiny civilizovaných lidí (občanů) depravaci zakrývá dodržování povrchní morálky, ale stačí velmi málo, a ušlechtilý a vzdělaný občan pan dr. Jekyll zmizí, a vyskočí primitivní idiot pan Hyde (projev nižší přirozenosti). Onu paranoidní schizofrenii, kmitání vědomí mezi dr. Jekyllem a panem Hydem, kteří o sobě obvykle nevědí, neboť žijí do určité míry autonomně a nezávisle na sobě, lze dobře pozorovat u sebe i druhých. Čiň čertu dobře, peklem se ti odvděčí.

Depravaci provází i hysterie. Výraz hysterie pochází ze starořeckého ὑστἐρα (hystera), což je děloha. Souvisí tedy s ženským pohlavím neboli s ženským pólem bytosti, nižší přirozeností či negativním principem bytosti, který se týká jak u žen, tak mužů. Je to neurotická porucha vykazující citovou labilitu, egocentrizmus, a sebestřednost s výraznými sklony k teatrálnímu chování a afektům.

Aktivně řešit depravaci a nikoliv ji zneužívat, se svým způsobem snaží různé systémy, ať se jedná o disciplíny západní (křesťanství, filosofie, mystika, psychologie, psychiatrie aj.) nebo disciplíny východní (jóga, buddhismus, taoismus, bojová umění aj.).

Čínský taoismus (chi kung, taichichuan) staví konceptu jednoty a vzájemného působení protikladů přirozenosti vyšší (yang) a přirozenosti nižší (yin). U běžné osoby podléhající depravaci na úrovni denního vědomí nebo podvědomí směřuje gravitační (gravidní či koncepční) proud energie z Nebe (vědomí) k Zemi (hmotě), čili od kladného pólu (yang) k zápornému (yin).

Snahou tréninku výše uvedených východních disciplín je obrácení proudu energie od záporného pólu (yin) ke kladnému (yang), ze Země (těla) k Nebi (vědomí), a tak aktivovat antigravitační (antikoncepční) proud. Účelem je propojit tzv. Nebeský oběh, který svým recyklačním procesem rehabilituje a regeneruje lidskou bytost.

Dobrým příkladem metodou tréninku, který polární rozpoložení lidské bytosti vhodně uspořádává, je v karate cvičení (kata) Tří bitev (Sanchin).

Poznámka: Prvním projevem depravace je u osoby domněnka, že se týká druhých, nikoliv jí samé. Vyplývá to z Newtonova zákonu o vzájemném působení dvou těles (objektů) a z duševní neschopnosti udržení dvou objektů (pólů) v mysli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *